11.01.2018

Sve što ćemo voljeti u interijerima u 2018. godini

Godina ode dok si rekao keks! A svaka nam donosi nešto novo. Ako niste tip od novogodišnjih odluka, nije problem. Ne morate odlučiti biti bolji, ili ići na dijetu, ali sigurno volite tu i tamo urediti, ili dodati nešto novo u vaš dom.
Za sve ljubitelje lijepoga, donosimo vam trendove koje ćemo voljeti u uređenju interijera ove godine!

1. Ljubičasta boja

Institut Pantone svake godine odlučuje koja će boja prevladavati, ne samo u modi, već praktički u svim oblicima života, pa tako i u interijerima. Duboka, mistična i jaka, ljubičasta će u 2018. preuzeti primat kada je riječ o bojama u interijerima. Najrjeđa boja u prirodi, ima notu luksuza i unikatnosti, i baš je zbog toga omiljena kao pravi „pop of colour„ moment u uređenju naših domova.

2. Art wall

Bijeli? Nikako! Ili da, ali uz kvalitetne i pomno osmišljene ukrase!

Već nekoliko godina, u trendu su tapete neobičnih uzoraka, ili minimalističkih grafičkih printeva. Zidne naljepnice najviše su kupovane za dječje sobe, a podatak o povećanju kupnje zidnih ukrasa od 637 % (da, dobro ste pročitali), govori o tome kako je trend postao tradicija. Internet nudi milijun ideja i realizacija. Wall art ne mora biti tapeta, može biti i fotografija, slika (naravno sve to u množini), a apsolutni hit u 2018. bit će biljke na zidovima! Spremnici odličnog dizajna, vertikalni ili mini zidni vrtovi oduševit će sve željne malo prirode u domu.

3. Biljke

Biljke u interijerima nisu stvar trenda već zdrave logike. Čišćenje zraka u stanu njihov je prvotni posao, te nije loše imati barem po jednu biljku u svakoj prostoriji. Posebice to vrijedi ako imate kućne ljubimce, ili djecu.

Zeleni ljiljan, dracena, spatifil, sanseverija… samo su neke od biljaka koje u vaš donose čisti kisik. No, ove godine istaknite ih na poseban način – neka tegle budu mala umjetnička djela, stavite ih u zanimljive posude, neka vise sa zidova ili stropova…nosača biljaka ima zaista veliki izbor, pa ih prikažite i istaknite na do sada neviđen način!

4. Terazzo podovi

Terazzo podovi više nisu rezervirani samo za predvorja velikih zgrada, hotela ili crkava. Njihova estetika i izdržljivost čine ih najpoželjnijim podovima u 2018.godini!
Kompozitni materijal koji sadrži mramor, granit, kvarc… izlijeva se na pod te postaje praktički neuništiv. U terazzo stilu možete napraviti i zidove, ako se već teško odlučujete odreći se drvenih podova ili keramičkih pločica.

5. Ukrašeni stropovi

Do sada se u uređenju interijera puno pažnje pridavalo detaljima i sitnicama, zavjesama, ukrasima, tepisima…  Cijela 2018.godina okrenuta je „velikim“ stvarima – podovima, zidovima, i naposljetku – stropovima. Prekrasno ukrašeni stropovi datiraju još iz antičkih vremena, a svoj vrhunac doživljavaju u renesansi i baroku kada postaju prava umjetnička djela u crkvama, ili dvorcima velikaša.

U 2018.g. ukrašeni i posebno dizajnirani stropovi sele u naše interijere, a rezultati su fantastični!

6. Metalik komadi

Omiljena copper bakrena boja koja nas je osvojila u 2017.g. i dalje će biti odlična dekoracija u interijerima. Raskošnost i luksuz svatko želi u svom domu (pa makar u manjem dijelu!), a metalik komadi bakrene, srebrne ili zlatne nijanse, ili pak dekoracije i ukrasi metalnog sjaja bit će idealni za finalni dašak glamura!

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti te anonimizirane statistike pristupa. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.

Pretraživanje