22.04.2020

Kupnja nekretnine u doba korona krize? Pogledajte naš vodič!


Dolaskom proljeća uobičajeno se povećava potražnja za nekretninama, stanovima, kućama, apartmanima, zemljištima… Buđenjem prirode i duljim danima, bude se i naši planovi. Ove godine, cijeli je svijet iznenadila pandemija koronavirusa, a s njome je stigao i cijeli niz promjena kojih se moramo pridržavati. Stvari nisu stale, već su se usporile.

Zdravlje naših klijenata i zaposlenika na prvom je mjestu, te smo stoga odlučili s vama podijeliti korisne savjete oko kupnje nekretnine u vrijeme korona krize.

Prvo pitanje koje se postavlja: trebam li čekati da kriza prođe ili da ipak kupujem?

Osnovno je pravilo: ovisno gdje živite i koliko ste pogođeni korona krizom. No, valja znati jedno. Tržište se usporilo, cijene ne rastu, ali i ne padaju. Prema podacima HGK-a, upravo je to vrlo važna činjenica – građevinski radovi nastavljaju se prema planovima, a sve ovisi o tome koliko će pandemija trajati i kada će početi popuštanje za sada određenih mjera.

Svjedoci smo kako je Hrvatska na vrijeme poduzela sve potrebne korake da bi zaštitila svoje građane, i po tome smo među prvima u svijetu!

Kriza je uvijek prilika – i upravo dok ona traje, a cijene su povoljne, investirati u nekretninu odlična je ideja. Tržište je sada „mekše“ i usporenije, no nakon što kriza završi postoji realna mogućnost povećanja cijena. Upravo je to razlog zbog kojeg je upravo sada dobro kupiti nekretninu!

Blagodati tehnologije

Dogmini agenti kao i do sada stoje vam na raspolaganju putem mobitela ili e-maila. Nekretninu vrlo lako možete pogledati na našim web stranicama, a za sva dodatna pitanja naši agenti su tu za vas.

Osim toga,  na raspolaganju nam stoje apsolutno sve blagodati tehnologije: mnoge naše nekretnine imaju fantastične virtualne panorame i fotogalerije. Nije vam dovoljno? Zanimaju vas najmanji detalji? Nema problema, naši agenti rado će vam ih  dati!

Osim toga, putem maila, vibera, whatsappa, messengera dobit ćete sve ono što vas zanima. U tehnološko doba, nikada nije bilo lakše pristupiti svemu, pa tako i željenoj nekretnini. Na raspolaganju su nam i video konferencije, Zoom, FaceTime… Zaista nema čega nema!


Detaljna istraga nekretnine

U doba karantene svakako se savjetuje što manje izlaziti. Život i svijet nisu stali, već su se prilagodili novoj situaciji.  Ovo je izvrsno vrijeme da izrazito detaljno proučite nekretninu koju želite. Napravite moodboard: skice, fotografije…napišite što vam je najvažnije da nekretnina ima. Zapišite prednosti i eventualne nedostatke same nekretnine, susjedstva u kojem se nalazi i slično. Iskoristite vrijeme na najbolji mogući način!

Razgledavanje nekretnina

Ukoliko želite nekretninu razgledati u live verziji, nema problema. Održavajući distancu, naši će vas agenti povesti do željene nekretnine koristeći zaštitnu masku i rukavice, a isto se savjetuje i našim klijentima. Prilikom razgledavanja klijentima se savjetuje da ne dodiruju površine, i da se svakako razgledavaju nekretnine u kojima nema nikoga.

I za kraj - ostanimo odgovorni. Čuvajmo sebe i druge!

TEKST: D.Š.
Fotografije Dogma nekretnine