19.02.2020

Riječki kvartovi: provjerite zašto je Drenova jedan od najpoželjnijih kvartova za obitelji s djecom

Našli ste nekretninu iz snova, i selite se? Možda u isti, a možda i neki novi kvart. Svaki ima ono nešto što ga čini posebnim…Dogma ima zadatak izabrati za vas najbolje u riječkim kvartovima. Izdvojit ćemo ne samo nekretnine vrijedne pažnje, već i mjesta koja su ugodna bilo za popiti kavu, bilo za pojesti nešto fino, ili samo se opustiti, prošetati ili poigrati s djecom ili kućnim ljubimcem..
U našem serijalu priču počinjemo s Drenovom, kvartom koji je redovno u top 5 riječkih kvartova. Ne samo zbog svog mira, zelenila i širokih ulica, već i zbog predivnog pogleda na Kvarner. S Drenove ćete Drenovskim putem doći za čas u središte grada, ili pak preko Lokve do područja općine Viškovo. Kvart u kojem je sve nadohvat ruke, i u kojem nema one poznate gužve karakteristične za neke druge lokacije.
 

Drenova – zelena pluća grada

Možda niste znali da Drenovu zovu  i zelena pluća grada, i da je ime dobila po drenu, šumskoj voćki? Ili pak da je u vrijeme između dva rata bila podijeljena na dva dijela, kao primjerice Berlin? Donja je Drenova pripala Italiji, a Gornja tadašnjoj Jugoslaviji.

Upravo se na Donjoj Drenovi, smjestio predivan stan okružen zelenilom i mirom. Svijetao i sunčan, ima svoju okućnicu i predivan pogled na Kvarner. Dvije sobe i dnevni boravak, kao i nova stolarija, čine stan odličnim za investiciju. Dodatni je  bonus, što se prodaje kompletno namješten.
Osim toga, Drenova je površinom najveći Mjesni odbor u Gradu Rijeci sa nešto više od 7600 stanovnika. Škola Fran Franković, i obližnji vrtić nemaju problema sa smanjenjem broja djece.

Bamboo bar – odlična transformacija starog prostora

U blizini samog vrtića, smjestio se Bamboo bar, otvoren u rujnu 2019.godine. Iza njega stoji lijepa priča – mladi je vlasnik i sam odrastao na Drenovi, te je htio otvoriti mjesto gdje će se moći družiti svi – neovisno idu li po djecu u vrtić, žive li na Drenovi oduvijek, ili tu rade.

Cijela je renovacija starog prostora trajala više od godinu dana, a sam je interijer pokazao kako se trud uvijek isplati. Velike foto tapete s motivom bambusa, staklene stijene, čiste linije i minimalizam te neutralne boje, nadopunjeni su stolicama u bojama fuksije i bambus zelene. Bez obzira na kišu ili maglu, u Bamboo baru uvijek imate dojam svjetlosti i sunca. Ovdje možete na ugodnoj terasi popiti kavu, svježe cijeđeni sok ili pak craft riječko pivo Indeficienter  koje se puni na Kantridi.

Cadoro – vrhunski dizajn, rasvjeta i tehnologija

Dva koraka od Bamboo bara, nalazi se jedan od onih salona namještaja koji gledamo s divljenjem. Cadoro zaista pruža najviše od estetike iz svijeta interijera. Tu se nalazi i slušaonica za sve audiofile, budući da Cadoro pruža i najbolje od hi fi tehnike. Pa prije kupnje – dobro je poslušati kako sve zvuči!

Luksuzna novogradnja

Drenova je itekako poželjni kvart za stanovanje. Uz sve spomenuto, investitori su je prepoznali kao lokaciju koja će biti tražena, posebice kada govorimo o novim nekretninama. Novogradnja na Donjoj Drenovi dokaz je kako za luksuzne nekretnine itekako ima mjesta i potražnje. Dvojna višestambena zgrada, modernog dizajna, sa predivnim pogledom već iz prizemlja, pruža sav mogući komfor.
Na gornjem dijelu Drenove, Cvetkovom trgu, okruženog stablima i zelenilom održava se  Eko tržnica Drenova. Domaći proizvodi od voća i povrća, do sira, meda, i suhomesnatih proizvoda, poziv su brojnim podupirateljima lokalnog, domaćeg i zdravog. Eko tržnica se održava svakog trećeg ponedjeljka u mjesecu na prostoru Cvetkovog trga od 17 do 20 sati. Uz ćakulu i lijepo vrijeme, odličan događaj za upoznavanje susjeda i susjedstva!

Fantastičan pogled s Boka

A sunčano, svjetlo i vedro je u ovom fantastičnom stanu na Boku. Tri spavaće sobe i dva balkona, osiguravaju sav komfor. Panoramski pogled, mir, tišina, i prostranost, jamče nekretninu za pet. Najbolje da se OVDJE i sami u to uvjerite!
Osim svoje lokacije, ako je Drenova vaš novi kvart, na njezinom samom početku smjestio se i  poznati buffet Amel, čiji je zaštitni znak terasa s pogledom na more i obronke Učke, ali i njihov dobro poznati roštilj. U svakom slučaju izaberete li svoj novi dom na Drenovi, neće vam biti žao!