14.01.2020

Top 7 trendova u interijerima u 2020. godini koje možete uključiti u svoje domove

Rekapitulacija, sažimanja, novine i starine…svaka nova godina donosi nove ideje, trendove i hitove. Dogma je kao i svake godine za vas izabrala top trendove u dizajnu interijera koje možete bez problema inkorporirati u svoje domove. Svaka nekretnina ima svoje zakonitosti, kao i njezin vlasnik. I odavno već nije dovoljna dobra nekretnina i lokacija, već i ono nešto, faktor x koji nekretnina posjeduje. A to se itekako može postići unikatnim i posebnim unutarnjim uređenjem.

Klasična plava boja

Pantone je rekao svoje – boja 2020. je klasična plava. Hladan ton plave boje nije za svakoga, no uz pravilno kombiniranje ona može izgledati fantastično luksuzno u svakom domu. Zamislite fotelje čistih linija od plavog baršuna sa zlatnim nogama u dnevnoj sobi, ili pak elegantan plavi tepih, posteljinu, ili jastuke koji će na lak i jednostavan način podignuti razinu elegancije u domu. Ako ste za velike stvari nema problema-samo naprijed! Plava kuhinja ili velika sofa, možda ormari u spavaćoj sobi ili cijeli interijer u plavoj boji – i pogledi su zagarantirani!

Crno-bijeli svijet

Početak i kraj svakog spektra boja. „Neboje“ crna i bijela jamče oštar, a opet elegantan kontrast. Ovu kombinaciju ili volite ili ne. Ako ste u prvoj skupini, crna i bijela kuhinja ili elementi u dnevnoj bit će vaš izbor. Možda je najelegantniji način da uključite ovaj trend u svoj dom prostor kupaonice. Crno- bijele pločice, elementi, sanitarije, walk in tuš sa crnim pločicama…izgleda elegantno, a nenapadno.

Neutralne nijanse

Mnogi će reći ništa novo - neutralno označava svevremenost i klasiku, i s njim ne možete pogriješiti. Obično se kaže kako baza, odnosno glavne/velike stvari moraju biti neutralne boje, pa se sa detaljima u boji priča nadopunjuje. No, ne mora uvijek biti tako. Cijeli dom može biti u potpuno neutralnim nijansama. Povratak prirodi, i ekološka svijest koja se probudila, zagađenje i milijuni tona otpada koji se stvaraju, mogu biti dobra baza i uporište za ulaganje u neutralne boje, čvrste i prirodne materijale koji će trajati desetljećima. I ne, neutralno nikako nije dosadno, dapače, kompletan interijer u neutralnim bojama itekako može biti uzbudljiv.

Kreveti s baldahinima – canopy kreveti

Spavajte kao da ste svaki dan u hotelu ili kraljevskoj palači! Tzv. canopy krevet u vašu spavaću sobu unosi glamur i luksuz. Ima nešto posebno u spavanju na krevetu s baldahinom, i bogato ukrašenim okvirom. Ne brinite, stane u svaku spavaću sobu, samo je potrebno definirati mjere i stil. Canopy krevet može nevjerojatno transformirati prostor i omogućiti vam da se zaista kraljevski osjećate!

Cvjetne tapete

Tapete ne idu nigdje! Već godinama vladaju suvereno interijerima, i to u modernim verzijama geometrijskih uzoraka i neutralnih boja. Sada je vrijeme za odvažnost – cvjetne tapete! Ne, kuća vam neće izgledati kao seoska koliba engleske bake, već upravo suprotno – ako izaberete pravi cvjetni uzorak pretvarate dom u elegantan prostor. Ili probajte ovako – budući da su predsoblje i kupaone često najmanje prostorije u domovima, možda da jedan zid odvojite za tapetu cvjetnog dizajna? Usudite se, primijetit će se!

Metalik i metalne teksture

Metali će biti jedan od hitova u 2020 godini, i viđat ćete ih posvuda. Govorimo o bakru, srebru, zlatu i limu. Potonji će se posebno koristiti umjesto pločica za kuhinjske zidove, a bit će popularno i miješanje metala. Primjerice, zlato i srebro, zlato i bakar…pripazite da pritom ne miješate više od tri vrste metala, jer će prostor izgledati nervozno i kaotično.

Povratak crne

Crna je ultimativni hit – komode, zidovi, kreveti, radne površine…iako mnogu zaziru od crne, upravo ona daje high end notu domu, te dojam luksuza i elegancije. Posebice je popularna kod muškaraca poslovnjaka, i to u kombinaciji sa hladnim tonovima sive, srebra, i kožom. Takvi interijeri nisu jeftini, no izgledaju besprijekorno i bezvremenski.


TEKST: D.Š.
FOTO: Pinterest